Museumweek 2017

De museumweek 2017 is ook Museum Vekemans niet ongemerkt voorbijgegaan.

Op zaterdag 8 en zondag 9 april  is Museum Vekemans geopend geweest en diverse activiteiten hebben plaatsgevonen.

Mevrouw M. Lestrade, wethouder van de gemeente Boxtel, heeft op zaterdag 8 april een gedicht onthuld dat voor het museum is geschreven door Martje Wijers. Dit gedicht is aangebracht op de toegangspoort van het museum en is ook op deze website gepubliceerd.

Zie hiervoor onder tabblad collecties en daarna de tab waschen en strijken.

Ook is die middag opgetreden door zangeres Iris Penning die bekend staat om haar poëtische teksten.

Op zondagmiddag is een film op DVD gepresenteerd over Brabantse klederdrachten.

Deze film is tot stand gekomen door Thijs Adriaans met medewerking van Museum Vekemans, Gerard Rooijakkers en Ans van den Bosch-van Dillen.

In de loop van de middag zijn er gedichten voorgelezen door Geraldine Metselaar met muzikale medewerking van harpiste Gwendolynn de Boer en celliste Dagmar Kloosterman.