Museumkaart

Vanaf 1 juli 2017 is Museum  Vekemans aan de Stationsstraat 39 in Boxtel voor houders van de museumkaart gratis te bezoeken. Het monumentale pand uit  1872 herbergt twee collecties. De collectie "Wasschen en Strijken" en een collectie Brabantse klederdrachten en hoofdtooien. Collecties die op hun eigen vakgebied honderden jaren aan historie laten zien.

Geeft de eerst genoemde collectie aan de hand van honderden jaren oude en meer moderne strijkbouten - en een grote verzameling schilderijen en tekeningen - een blik in circa vijfhonderd jaar geschiedenis, de collectie van de Brabantse poffer gaat ook enkele honderden jaren terug. En is streekgebonden. Museum Vekemans herbergt de grootste collectie in Nederland van deze  door de boeren bevolking en dames gedragen kleding en hoofdtooien.

Dat de museumkaart nu ook geldig is voor Museum Vekemans is een uitbreiding van de service van het museum. Tot nu toe moest iedere bezoeker €5.-  entree betalen. Nu is de entree gratis mits je een museumkaart hebt.