Museum Weekend 2018

Els Dejonghe uit Antwerpen zette zaterdag in de tuin van Museum Vekemans haar beste beentje voor tijdens de exclusieve uitvoering van haar poëtische monoloog  “18 minuten”.

De ca. vijftig toeschouwers kregen een beeld voorgeschoteld van een jonge vrouw die rijdend op de autoweg naar het toilet moet, maar in plaats van bij een benzinestation terecht komt in een file. Met alle gevolgen van dien.

Met een lichtvoetigheid haar eigen, kreeg Dejonghe  meerdere malen de handen op elkaar.

Ze verraste het publiek met haar woordspelingen en liet zien dat zij in februari niet voor niets bij de beste vijf deelnemers is geëindigd tijdens het “ Leids Cabaret Festival “.

“: Het publiek ziet mijn voorstelling niet als echt cabaret. Het is geen aaneenschakeling van grappen. Dat maakt het lastig om het te beoordelen” meent  Els Dejonghe.

Dichteres Els Dejonghe past niet echt in een hokje en vindt dat prima zo.

Tot het laatste woord van haar voorstelling boeit zij haar publiek.

Het optreden van Els Dejonghe was de tweede culturele happening in Museum Vekemans.

Een jaar geleden vonden er al enkele optredens plaats tijdens de Nationale Museumweek 2017 door de Boxtelse dichteres Martje Wijers en zangeres Iris Pennings.

Van Martje Wijers is toen het gedicht “ Maandag wasdag” onthuld, dat de toegangspoort tot het museum siert.