Boerenkamer

Museum Vekemans heeft in de afdeling Brabantse hoofdtooien en klederdrachten een boereninterieur in poppenhuisformaat opgesteld. In dit interieur wordt het leven van een boerengezin voorgesteld uit het begiin van de vorige eeuw, dus begin 1900. De belangrijkste huishoudelijke taken binnen het boerengezin worden uitgebeeld en ook de pastoor komt op bezoek voor zijn sigaartje en genevertje. Moeder is in verwachting tot blijdschap van de pastoor maar dat is niet goed te zien door de boerendracht die zij draagt.

Er wordt een goed verhaal bij verteld en kinderen kunnen een vragenlijst beantwoorden naar aanleiding van dit verhaal. Maar er is voor kinderen veel meer te zien. Er is een audio-visuele presentatie geintsalleerd met tekst en uitleg.